הצטרפות לדואר חשמלי | הסרת מנוי מדואר חשמלי | שלח מכתב | דף ראשי

 

 

 

 

 

האינטרנט נגד מעצרי הבית

 

22/09/2004 | גיליון מספר 68 | halemo

 

 

מספר פסקי דין שנתנו לאחרונה בתי המשפט בישראל, מצביעים על כך, שהרשות השופטת כבר אינה נוטה לאשר חלופה של מעצר בית לחשודים הנתונים במעצר. לפחות לא כפי שאישרו זאת בעבר. מדוע? בעיקר בגלל האינטרנט.

 

 

את הנימוק לדחיית בקשה למעצר בית תולים השופטים בכך שלא ניתן לפקח על חשוד הנמצא בביתו, ולמנוע ממנו להתחבר לאינטרנט, ולהמשיך בביצוע הפשעים בגינם נעצר. זהו גם הנימוק שמעלה המדינה, שמתנגדת לשחרור חשודים למעצר בית.

 

שופט בית המשפט העליון מישאל חשין, קיבל בעבר את ערעורה של המדינה כנגד נחום דגני, חשוד בסחר בסמים, וקבע כי יש להשאירו במעצר מכיוון שאת הסחר בסמים הוא יכול להמשיך מביתו באמצעות הטלפון הקווי או הסלולרי, ואפילו האינטרנט.

 

פסק הדין, כאן

http://62.90.71.124/files/00/520/018/g01/00018520.g01.HTM

 

 

בשבוע החולף היה זה תורו של חשוד פלסטיני תושב רמאללה בשם מונתסר אדקידק, סטודנט באוניברסיטת ביר זית, שנחשד בעבירות בטחון. לחשוד יוחסו איסוף מודיעין על תושבי ירושלים והעברת המידע לידי הרשות הפלסטינית. שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, דוד חשין, קבע כי לא ניתן לשחררו למעצר בית. טענתו של בא כוח המדינה, כי החשוד עלול להמשיך את עבודת האיסוף והדיווח באמצעות האינטרנט, התקבלה על ידי בית המשפט.

 

פסק הדין, כאן

m046860.htm

 

 

האם תם עידן מעצרי הבית בישראל? על פניו נראה שכן. המדינה נוטה לאמץ את טיעון המחץ, הגורס כי לא ניתן לפקח על חשודים שנעצרו, בגלל האינטרנט. הטענה היא שסחר בסמים למשל, או איסוף מודיעין ודיווח - ניתן לעשות גם באמצעות האינטרנט. סביר להניח שגם על עבירות אחרות יטענו התובעים טענות דומות. הרי באינטרנט אפשר גם לאיים, להסית, להטריד, ואפילו לגנוב.

 

 

______________

פורסם לראשונה בבלוג של Ynet ביום 14/09/2004

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2977090,00.html

 

 


מעצר בית
 



 




 
 


 
 



 
 
 

 






 

 

 


 

תגובות הקוראים